ترک مواد مخدر
ترک مواد مخدر
ترک مواد مخدر در این روش بیمار معتاد می تواند با یك برنامه ریزی منظم و دقیق و با اراده ای قوی و محكم، روزانه از ماده مخدری كه استفاده می نماید كم كند تا آن را در مدت 2 تا 3 هفته به صفر برساند. در این روش بیمار نیاز دارد كه زیر نظر روان پزشك معالج از داروهای تجویز شده استفاده نماید.
روش استفاده از داروهای ترك اعتیاد به طور سرپایی
در این روش فرد معتاد توسط پزشک ، درمان خود را شروع می نماید و داروهایی برای وی تجویز می شود كه شامل داروهای اعصاب و داروهایی است كه ماده مخدر نیستند، اما اثراتی شبیه ماده مخدر دارند.در این روش به بیمار توصیه می شود كه به هیچ عنوان از ماده مخدر استفاده ننماید.
روش استفاده از داروهای ترک مواد مخدر با بستری شدن در بیمارستان :
این روش مانند روش دوم است. با این تفاوت كه فرد معتاد در بیمارستان بستری می گردد و كلیه امور درمانی با نظارت پزشك معالج انجام می شود .ترک مواد مخدر از امتیازات این روش این است كه بیمار معتاد از نزدیک مورد مراقبت های لازم پزشكی و پرستاری قراردارد و چون در بیمارستان بستری است دسترسی او به مواد مخدر بسیار كم و یا غیر ممكن است.اگر گاهی بیمار نیاز به داروهای خاص خوراكی و یا تزریقی داشته باشد،این داروها به راحتی در بیمارستان به وی داده شده و یا تزریق می گردد و لذا هرگونه علایم ناشی از ترک ، خواه روانی و یا جسمی ، سریع تر درمان می گردد.
مواد مخدر چیست؟
مواد مخدر که به مواد افیونی نیز معروف هستند، از جمله شایعترین مواد مصرفی در کشور ما به شمار میروند.این مواد یا مستقیماً از گیاه خشخاش به دست میآیند، یا در آزمایشگاه و از طریق افزودن برخی مواد شیمیایی تولید میشوند. ماده اصلی اعتیادآور در مواد مخدر مورفین است.مورفین بهصورت طبیعی در بدن انسان با نام اندروفین موجود است که نقش کاهش درد در بدن را به عهده دارد.زمانی که فردی اعتیاد به مواد مخدر دارد؛ بدن فرد اندورفین کمتری تولید میکند و بدن فرد به مورفین خارجی وابسته میشود.
سستي زا (تریاک، مورفین، هرویین و کدئین ).
توهم زا (مسکالین، سیلوسیبین، ایبوگائین، PCP، LSD، کتامین، دکسترومتورفان).ترک مواد مخدر
توان افزا (كوكا، كوكایین ، كراک ، خات یا قات ، كراتم ، ناس ، آمفتامین).
ترک شیشه
ترک شیشه با مواد مخدر دیگر بسیار تفاوت دارد چراکه ترک مواد مخدر شیشه به دلیل وابستگی بالای فرد به آن، باید حتما با مشاوره و تحت نظر یک درمانگر متخصص صورت گیرد.شیشه یکی از مواد محرکی است که در میان افراد رواج بسیاری پیدا کرده است و با عوارض جسمی و روانی مختلفی نیز همراه است.بعد از مصرف شیشه افراد معمولا سطح انرژیشان بسیار بالا رفته و توهم شدید دارند. مصرف کنندگان شیشه در دفعات اولیه معمولا تا 72 ساعت نمیخوابند. بعد از تمام شدن نئشگی این ماده مصرف کننده، طوری احساس خستگی دارند که ممکن است حدود دو شبانه روز بهطور پیوسته خواب باشند و پساز بیداری سردردهای شدید، بیقراری، لرزش و حرکات غیرعادی در دست و سر خواهند داشت.
ترک متادون
متادون دارویی است که به دلیل خاصیت ضد درد و تأثیرات مشابه با مخدرها برای ترک مواد مخدر به بسیاری از مخدرها مانند هروئین و مورفین مورد استفاده قرار میگیرد. مدت تأثیر متادون به صورت میانگین بین 24 تا 74 ساعت است اما با توجه به سوخت و ساز بدن افراد میتواند متفاوت باشد. به همین دلیل برای درمان هروئین که مدت تأثیر آن 2 تا 3 ساعت است، به کار میرود.ترک مواد مخدر
متادون به دلیل تأثیرات مشابهی که با مخدرها دارد، حتماً باید با احتیاط مصرف شود. زیرا مصرف غیر اصولی این دارو، بدون تجویز پزشک یا بدون توجه به دستورات پزشک نه تنها کمکی به ترک مواد مخدر نمیکند بلکه خود تبدیل به مادهای میشود که مورد سوءمصرف قرار گرفته و علائم اعتیادی جدیدی را در شما ایجاد میکند.قرص و شربت متادون برای درمان وابستگی به مخدرهایی نظیر هروئین، تریاک، مورفین، شیره و… توسط پزشک تجویز میشود. این افراد تحت نظارت پزشک باید متادون را به طور منظم دریافت نمایند، تا از بروز علائم ترک جلوگیری شود.
ترک ماری جوانا
ماری جوانا که در فرهنگ عامه با نامهای علف و گل نیز شناخته میشود، یک داروی فعالکننده روان است که از آن برای اهداف تفریحی یا درمانی بهره میبرند.ماریجوانا از برگ و گل گیاه شاهدانه بهدست میآید.با توجه به اثرات روانی ماری جوانا، ترک مواد مخدر ماری جوانا می بایست حتماً در یک مرکز تخصصی تحت نظارت روانپزشک انجام شود.
ترک ماری جوانا در هر فرد با توجه به میزان مصرف، جنسیت فرد، مدت مصرف، درجه ی خلوص ماده ی مصرف شده و شرایط جسمی و روانی متفاوت است.در واقع نمی توان یک فرمول کلی برای ترک همه ی افراد داد.ولی در کل هدف اصلی از درمان، رسیدن به مرحله ای است که فرد مصرف کننده دیگر نیازی به مصرف ماری جوانا نداشته باشد.
در سال های گذشته ترک مواد مخدر ماری جوانا مانند سایر ترک مواد مخدر مانند تریاک، هروئین و … انجام می شد که شامل مراحل سم زدایی مواد، رفتار درمانی، درمان های دارویی و … بود.ولی روش های جدید تمرکز بیشتری بر جنبه های روانی و مشاوره داشته و از درمان دارویی کمتر استفاده می شود.
باید توجه داشته باشید که ترک مواد مخدر حتی در افرادی که به مدت طولانی و میزان زیاد مصرف کرده اند نیز امکان پذیر می باشد و هیچگاه نباید از ترک مواد مخدر نا امید شد.برخی افراد به دلیل ترک مواد مخدر در منزل و خودسرانه، پس از مدت اندکی دوباره اقدام به مصرف این ماده نموده اند و با توجه به اینکه برای ترک موفق نبوده اند، از ترک آن نامید می شوند. ولی باید ذکر کنیم که ترک ماری جوانا به دلیل تاثیرات روانی، نیازمند خدمات روانشناسی و خدمات روانپزشکی است.
ترک هروئین
ترک هروئین شاید سختترین نوع ترک مواد مخدر در بین انواع مواد مخدر باشد.ترک هروئین سموم بسیار زیادی را وارد بدن میکند و مهمترین پیامد آن صدمه به کبد و کلیه است؛ این دو اندام به دلیل دفع سموم ناشی از مصرف هروئین دچار آسیب شدیدی می شوند.
به علاوه اعتیاد به هروئین منجر به بالا رفتن چربی و فشارخون نیز می گردد. بنابراین به دلیل عوارض مخرب جسمانی و روانی هروئین، ترک اعتیاد به هروئین باید هرچه زودتر آغاز بشود.
(کمپ سلامت راهیان بهشت با تیمی مجرب وحرفه ای اماده به خدمت رسانی به شما عزیزان)
ترک مواد مخدر ، بهترین کمپ در تهران وشرق تهران ،جلسات مشاوره خانواده مركز امبولانس كمپ زير نظر پزشک متخصص ، کمپ ترک اعتیاد اجباری ،کمپ ترک اعتیاد.
دیدگاه و پرسش